



A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci, arab hatások mellett az Osztrák-Magyar monarchiáig sok nemzet konyhájának fogásai alakították, s mára már igazi egységet alkotnak. A román konyha érdekes elegyét kínálja a keleti, a közép-európai és a nyugat-európai konyhának.
http://www.mindmegette.hu/a-sokszinu-roman-konyha-48834

hozzávalók / 6 adag
25 dkg macesz
5 db tojás
10 dkg margarin (v libazsír)
2 ek petrezselyem (apróra vágott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
elkészítés
A pászkát apróra összetörjük.
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Fél órára hűtőbe tesszük.
Nagyobb, dió méretű gombócokat formálunk a masszából.
Sós, (enyhén) forrásban lévő vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Erőleveshez, húslevesekhez adjuk levesbetétnek.

http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/izraeli-lekvaros-fank

http://www.mindmegette.hu/amerikai-repatorta.recept

http://www.nosalty.hu/recept/pozole

http://www.nosalty.hu/ajanlo/jane-austen-receptjei-avagy-vacsora-mr-darcy-val

http://www.nosalty.hu/recept/cannelloni

http://www.nosalty.hu/recept/kiflik-thang-zong-technikaval
Az autentikus francia receptet egy párizs mellett élő barátnőmtől tanultam. Ez a – ahogy ő fogalmazott – parasztos verziója a hagymalevesnek. Kevés hozzávalóból, olcsón és gyorsan elkészíthető étel.

http://www.eletforma.hu/receptek/egyszeru-hagymaleves/

http://www.nosalty.hu/recept/marokkoi-husleves

http://www.nosalty.hu/recept/cacciatore-csirke-evi-neni-konyhajabol
A nyári és a tengerparti nyaralások egyik jó illatú, jóízű velejárói a tengeri herkentyűk. A nagyobb halak mellett ezekből a tengeri élőlényekből is csodás

http://www.mindmegette.hu/tengeri-herkentyuk-avagy-ismerkedes-a-sos-vizek-finomsagaival-48554

Az izraeli konyha fogalma viszonylag újnak számít a gasztronómia történetében, nem úgy a mögötte rejlő, hatalmas és sokféle hagyománnyal rendelkező, színes fogások.
http://www.mindmegette.hu/a-sokszinu-izraeli-konyha-48557

"A burek, született börek a török konyha találmánya, sokan mégis az egykori Jugoszláviából ismerik és szeretik. Még az igazi burekrajongók sem mindig tudják, hogy ennek a töltött vagy töltetlen ropogós pitének rengeteg variációját készítik a Földközi-tenger keleti partvidékének országaiban, sőt még azon is túl. Otthon is érdemes néhány egyszerűbb variációját elkészíteni!"
http://www.mindmegette.hu/burek-es-borek-sosan-es-edesen-48540

Európán belül Görögországban a legmagasabb az átlag életkor. Vajon mi a titkuk? A jó minőségű, friss alapanyagok? A hosszan elnyúló étkezések? Megmutatjuk, tartsatok velünk!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/egyel-ugy-ahogy-gorogok

http://www.mindmegette.hu/csipos-pikans-teszta-olajbogyoval.recept

http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/csirke-saltimbocca-bazsalikomos-krumplipurevel

http://www.mindmegette.hu/sargadinnye-gazpacho-kecskesajttal.recept
A nyári grillszezon szinte elképzelhetetlen a különféle lángon sütött fasírtok nélkül. Sokan hamburgert készítenek, van, aki a horvát nyaralások emlékére csevapcsicsát süt a rácson, esetleg pljeskavicát, de egy biztos, mindenki szívesen játszik a jól fűszerezhető húsos pogácsákkal.

http://www.mindmegette.hu/pljeskavica-csevap-mititei-es-tarsaik-47273

Az olasz ételek nélkülözhetetlen hozzávalója, önmagában is remek, de sok étel kihagyhatatlan ízesítője a karakteres olasz sajt, a sokak által ismert, kedvelt és használt parmezán. Története a régmúltra tekint vissza, és előállítása a mai napig szinte változatlan.
http://www.mindmegette.hu/30-kilo-tomor-gyonyor-a-parmezan-48514

http://www.mindmegette.hu/kategoria/nemzetiseg-orszag/gorog-etelek

http://www.mindmegette.hu/barbadosi-rumtorta.recept

Az európai csokigyártás gyökerei hol máshol lehetnének, mint Svájcban? Ez az amerikai jellegű svájci csokis torta minden csokifüggő kedvence lesz!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/csokitorta-svajci-alpokbol

http://www.nosalty.hu/ajanlo/pavlova-lepesrol-lepesre

http://www.nosalty.hu/ajanlo/tavol-kelet-izei-dim-sum

http://www.nosalty.hu/ajanlo/igazi-olasz-konyha-ez-da-mari
Hagyma - jó esetben többféle is - mindig akad itthon. Olcsó, egészséges, és a jó fogások többségéhez feltétlenül szükséges.

http://www.mindmegette.hu/francia-hagymatorta-mindenkorra-48478

http://www.nosalty.hu/ajanlo/nemet-konyha-legjava

Az olaszok, mint tudjuk, utolérhetetlenek pizzában, hiszen a vékony tésztás, minden földi jóval megpakolt finomság az ő hazájukból eredeztethető: s nem restek többféleképpen variálni.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/igy-keszits-toltott-pizzat

A szlovák konyha, akárcsak a magyar, mostanában kezd öntudatra ébredni. Mivel évszázadokon keresztül nem is létezett önálló országként, jellegzetes ételei csak az elmaradottabb, szegényebb vidékeken alakultak ki, a városokban főként a magyar, a francia, az osztrák, az erdélyi és természetesen a cseh konyha fogásai voltak megszokottak.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/varazslatos-szlovak-konyha

http://www.nosalty.hu/recept/subuta

A gibanica tradicionális szerb étel. Fő alkotóelemei a túró, juhtúró és rétestészta. Könnyen elkészíthető, ízletes és laktató. Főétel gyanánt vendégvárónak tökéletes. A gibanica a rétestészták borzas báránya, főleg, ha van benne juhtúró is! Márpedig úgy az igazi.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/gibanica-egyszeruen-nagyszeru
Világkörüli utazás a konyhánkban! Különböző nemzetek gasztronómiájába kóstolunk bele a héten – minden nap egy másikba! Tarts velünk, igazi ízkavalkád: francia, olasz, thai, angol...

http://www.nosalty.hu/ajanlo/heti-menu-minden-napra-nemzet

http://www.nosalty.hu/recept/tengeri-hal-harissas-mazban-sutve

(és tényleg milyen finom)
http://www.mindmegette.hu/finom-olajokkal-48402
Egyre többen esnek szerelembe az indiai konyhával itthon is. De India hatalmas ország, a konyha pedig tartományonként változik. A Gourmet Guides most Kasmír tartományba kalauzol titeket!

http://www.nosalty.hu/ajanlo/kasmiri-konyha-zamata

http://www.nosalty.hu/recept/francia-karfiolkremleves

http://www.nosalty.hu/recept/mexikoi-lencseleves-fustolt-hussal

http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/brindzalepeny-a-felvidekrl?category_id=3

A kemencében sütött kenyértészta feltéttel megpakolva a legtöbb európai konyhában megtalálható. Az olaszoknál pizza, nálunk töki pompos, a németeknél flammkuchen. A franciáknál pedig tarte flambée.
http://www.nosalty.hu/ajanlo/tarte-flambe-langos-franciaul

http://www.mindmegette.hu/csereptalban-sult-husos-kaposzta-totosan.recept

http://www.nosalty.hu/recept/thai-dipping-szosz

http://www.mindmegette.hu/stajer-babsalata.recept

http://www.nosalty.hu/recept/edes-savanyu-csirke-ahogy-marti-kesziti
(egy kis olasz..egy kis francia)
Bármennyire illetlen dolog is, néha jólesik tévézés közben enni. Hát még, ha a filmben is esznek! Kultikus gasztrokedvencek a filmekből – hogyha rákívántok, azonnal el tudjátok készíteni!
http://www.nosalty.hu/ajanlo/ezt-ettek-filmben

http://www.nosalty.hu/recept/indiai-villasreggeli
Hazánkban is egyre jobban hódít a kínai konyha. Szinte már minden utcában találsz egy ázsiai éttermet. Ha kedveled ezt az ízvilágot, akkor az otthonodba is könnyen elvarázsolhatod ezt a mennyei ételt.
.jpg)
http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/csipos-mogyoros-csirke-kinai-modra

http://www.nosalty.hu/recept/allgaeui-sajtleves
![]()
http://www.mindmegette.hu/csilis-bab-alias-chili-con-carne-45668


http://www.nosalty.hu/recept/libanoni-husgombocok-joghurtszoszban

http://www.nosalty.hu/recept/marokkoi-sutotok-tagine

http://www.nosalty.hu/recept/arab-ihletesu-sargaborsoleves